Reportage från programaktiviteter 2015

 

 

Program»

 

 

Reportage»

» Aktuellt år

» Arkiv

 


 

 

2015-02-12

Årsmötet - Uppåt för föreningen

 

Årsmötet den 12 februari var välbesökt, och åhörarna fick veta ekonomin är god. Det beror mycket på medlemstillströmningen – vi har nu 390 medlemmar (för fem år sedan hade vi ca 250).

 

Vice ordförande Helena Cedersjö och sekreterare Eva Kongshöj avtackades försitt arbete i styrelsen, och Rita Almgren och Ann-Marie Tornegård invaldes som nya ledamöter.

 

 

 

Styrelse 2015

Fr v Ann-Marie Tornegård (ny), Viktoria Marklund, Carina Blixt, Haidi Sayar, Åsa Lundgren, Lotta Erdelyi, Rita Almgren (ny) och Maria Gille.

Om Rosor och Klematis

Efter årsmötet blev det dags för föredraget med Göte Boberg från Löta Trädgårdscentrum. Göte är tredje generationen rosodlare och en av landets ledande experter inom området.

 

Här fick vi en historisk exposé av rosor genom tiderna. Vi fick också veta mer om hur man förökar, beskär och sköter rosor. Framförallt fick vi en ordentlig genomgång av alla olika typer av rosor och deras särdrag. Tiden försvann snabbt iväg – och den räckte inte till för Klematis den här gången.

 

Vi var nog flera som planerade in ett besök på Löta som ligger utanför Eskilstuna.


 

2015-01-23

Jubelfirande
Vilken kväll det blev när vi firade föreningens 15 år. Det blev en välorganiserad
helafton som började med ett uppskattat välkomstmöte för ett 20-tal nya medlemmar. Medan det pågick fanns ett gäng frivilliga medlemmar som omvandlade Tintomarasalen till en inbjudande festlokal.

 

Vid sjutiden bänkade vi oss för ett mycket uppskattat föredrag om konsten att trädgårdera – Henrik Valentin drog ner många igenkännande skratt och belönades med en lång och varm applåd. Det var ett föredrag som verkligen av oss alla inspiration inför den kommande trädgårdsäsongen. Dagen till ära var priserna i lotteriet extra fina.

På plats i publiken fanns fem av föreningens sex ordföranden genom tiderna: Henry Adfeldt, Ulla Hasselmark, Agneta Östlund, Lotta Erdelyi och Maria Gille. Ingvald Kullgren var tyvärr bortrest.

 

Därefter var det dags för det egentliga firande. Ett 90-tal medlemmar samlades i det smyckade Tintomara där en härlig buffé med läckra snittar och andra tilltugg stod uppdukad.

 

Till det bjöds alkoholfritt bubbel. Orkestern Dictamnus med Georg Erdelyi stod för kvällens underhållning med medryckande klezmermusik.

I lokalen fanns fem ”temabord” Köksträdgård, Kompost & Jordförbättring, Perenner, Frösådd och Utflykter & resor där vi kunde knyta kontakt med andra med samma intressen. Det var pratglada grupper där man utbytte trädgårdserfarenheter.

 

Vid halvtiotiden kunde vi så vända hemåt – upprymda över en härlig kväll och fantastisk start på det nya trädgårdsåret. Det här är verkligen en förening med växtkraft.

 

 

 

 

 

 

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                                    webb@sollentunatradgard.se